Ціни на проїзд у Києві: коли за метро знову доведеться платити

В метрополітені прокоментували ситуацію

У Києві метро поки що працює безоплатно для пасажирів в режимі перевезень та в якості укриття, але ситуація може змінитися. Про це повідомила заступниця начальника столичного метрополітену Наталія Макогон.

За її словами, зараз усі вільно й безоплатно проходять на станції столичного метро, а питання повернення плати за проїзд та вартості квитка знаходиться в компетенції влади Києва.

"Інфраструктура метрополітену готова до роботи в будь-яких режимах. Залежно від рішення міста, в майбутньому оплата буде зніматися, як це й було раніше", — заявила заступниця начальника Київського метрополітену.

Тим часом у Броварах, попри воєнний стан, місцеві перевізники вже підняли ціни на проїзд. Плата зросла без погодження з місцевою владою. Подорожчав не тільки проїзд містом, а й до Києва. Ані влада, ані військові адміністрації на такі дії поки що не відреагували. У перевізників — власні аргументи.

До повномасштабного військового вторгнення РФ здорожчання вартості проїзду у Києві активно обговорювалося. У мирний час мер столиці Віталій Кличко наголошував, що без подорожчання плати за проїзд у громадському транспорті не обійтися через значне підвищення тарифів на електроенергію та з інших причин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на кількох станціях метрополітену зараз ще залишаються жити люди. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у березні у Шевченківському районі Києва внаслідок ворожих обстрілів була пошкоджена станція метро "Лук’янівська", яка працювала тоді лише як укриття. Зараз рух поїздів на зеленій гілці відновлено — від станції "Сирець" до станції "Червоний хутір". Окрім того, у Київському метрополітені повністю відновили рух на червоній лінії підземки. Також повністю працює синя лінія. Поїзди курсують з інтервалом 10-15 хвилин без зупинок на кількох станціях — "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Кловська", "Дніпро" і "Гідропарк". Про зміни в русі в метрополітені постійно інформують.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися