Гостомель повертається до мирного життя: подробиці

Чи безпечно повертатися до міста мешканцям

Місто-герой Гостомель оговтується після бойових дій та окупації російськими військами, триває розмінування, повертатися мешканцям додому ще небезпечно. Про це під час телемарафону розповів голова Гостомельської сільської військової адміністрації Тарас Думенко, передають "Коментарі".

"Тієї привабливості, яку мала наша громада ще два місяці тому, зараз немає. На території громади 248 повністю зруйнованих об’єктів — це будинки, інфраструктура. Повністю зруйновані. Але ми поступово повертаємось до мирного життя", — сказав Думенко.

Одразу після звільнення від російських окупантів на території Гостомелю можна було б побачити безліч знищеної ворожої техніки та руйнувань на дорогах, через що проїхати було важко, зазначив мер Гостомелю.

"Поступово, крок за кроком, ми повертаємо місто до життя. Повертаються люди. Повертаються такі блага цивілізації як газ, світло", — розповів голова Гостомельської сільської військової адміністрації.

Повертатися до Гостомелю ще зарано, наголосив посадовець. "Я впевнений, що й зараз теж небезпечно повертатися. По-перше, триває ще процедура оперативного розмінування — це ліквідовуються найбільш вибухонебезпечні пристрої. В рамках цього ще не приступили до обстеження лісів, до обстеження полів, тому що ця проблема не лише в Гостомелі. Ця проблема по всій північній частині Київської області", — пояснив Думенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національна поліція України провела слідчі дії на місці знищення російськими окупантами літака "Мрія" в аеропорті Гостомеля. Подробиці та відео — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися