Блокпости на дорогах Київської області тимчасово прибирають

Як триває робота з оптимізації системи руху транспорту та перевірок

На Київщині триває відновлення зруйнованих мостів та переправ, а також оптимізація мережі блокпостів для збільшення пропускної спроможності доріг. Про це під час телемарафону розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

За його словами, на дорогах регіону вже зменшили кількість блокпостів наполовину. "Робота з оптимізації триває. Ми не знищуємо їх загально. Ми збільшуємо пропускну спроможність. Споруди залишаємо біля узбіччя доріг для того, щоб не перешкоджали пересуванню, але у будь-який момент могли бути використані для відновлення цього блокпоста", — розповів Павлюк.

В Київській області 37 мостів були пошкоджені або знищені під час бойових дій з російськими окупантами. "В даний момент вже одинадцять мостів та переправ відновлено, на 16 — ведуться роботи, на двох ми зробили відповідні обхідні маршрути, на двох тривають роботи, і сім ми зараз розміновуємо та готуємо до відновлення", — розповів голова Київської обласної військової адміністрації.

Загалом на Київщині 28 переправ і мостів до кінця квітня будуть працювати, додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгородському районі Київщини до відновлення Хотянівського мосту залучені військові інженери та триває розробка комплексного проєкту, але зробити це швидко неможливо. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, на Київщині перекрито кілька ділянок траси Київ — Чоп через проведення очищення автомобільної дороги від знищеної бойової техніки та сміття. В "Укравтодорі" для водіїв оприлюднили схему об‘їзду Житомирської траси



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися