У Зеленського розповіли про процес відновлення Київщини

Що вже вдалося зробити владі та що робити постраждалим для отримання компенсації

На Київщині та в інших населених пунктах України, постраждалих внаслідок бойових дій та звільнених від російських окупантів, активно триває відновлення інфраструктури та комунікацій. Про це під час брифінгу розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, передають "Коментарі".

У Київській області внаслідок бойових дій пошкоджено понад двох тисяч будівель, зазначив Тимошенко. Щоб зафіксувати пошкодження для отримання допомоги від держави, власникам потрібно залишити заявку у застосунку "Дія" та звернутися до органів місцевого самоврядування або військової адміністрації.

"Після того, як реєстрацію буде завершено, необхідно звернутися до Національної поліції для відкриття кримінального провадження за фактом знищення або пошкодження майна. Зараз урядом розробляється питання компенсації. Експерти здійснюють візуальні огляди пошкоджених об’єктів", — повідомив заступник керівника Офісу президента України.

За його словами, наразі у Київській області дорожники активно відбудовують зруйновані мости та дороги. "Розчищено 170 кілометрів доріг Київщини. Відновлено рух на одинадцяти тимчасових переправах. Понад половина будинків регіону знову зі світлом — заживлено понад 80 тисяч абонентів. Повністю або частково відновлено розподіл газу у 106 населених пунктах Київщини", — розповів Тимошенко.

У Бородянці вдалося поки що на третину забезпечити водопостачання, зокрема, воду подали й до місцевої лікарні. "В селищах Нове Залісся та Пилиповичі водопостачання відновлене повністю. Піротехніки продовжують працювати над розмінуванням території у Пущі-Водиці", — поінформував про стан справ посадовець.

Нагадаємо, виплати державної соціальної допомоги переселенцям з травня частково припинять. Гроші зможуть отримати лише люди, в яких пошкоджено або зруйновано внаслідок війни житло, та ті, хто не може повернутися в зону бойових дій. Відповіді на актуальні питання для переселенців — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область отримала першу субвенцію на проведення відновлюваних робіт на пошкоджених внаслідок бойових дій житлових об’єктах. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, куди звертатися власникам пошкодженого або зруйнованого житла в Ірпені.

Джерело: https://t.me/OP_UA/6378


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися