У Києві проведуть електронне голосування щодо дерусифікації об’єктів

Подробиці повідомили в мерії столиці

У Києві електронне голосування щодо перейменувань об’єктів, що пов’язані з РФ та її сателітами, планують подовжити до 9 червня та провести в додатку "Київ Цифровий". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську міську державну адміністрацію (КМДА).

В мерії столиці повідомили, що відповідний проєкт такого рішення вже зареєстрували в Київській міській раді. За словами секретаря Київської міськради Володимира Бондаренка, у столиці отримали понад 12 тисяч пропозицій щодо перейменувань об’єктів у Києві.

"Ми маємо назавжди позбутись сумнівних та хибних знаків російсько-української дружби. Наразі кияни вже надіслали тисячі пропозицій щодо перейменувань міських об’єктів, які ми фахово розглянемо та систематизуємо", — прокоментував Бондаренко.

Саме представники територіальної громади Києва визначать нові назви вулиць, проспектів, алей та шосе шляхом рейтингового електронного голосування. Депутати Київської міської ради ухвалять рішення щодо перейменувань виключно на основі отриманих результатів голосування, наголосив заступник мера столиці.

Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА доручать провести електронне рейтингове голосування в додатку "Київ Цифровий" із обов’язковою верифікацією киян через BankID, повідомили в мерії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко анонсував демонтаж скульптур радянських часів та перейменування Арки дружби народів. Цього тижня з центру столиці приберуть бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 "на ознаменування возз’єднання України з Росією". Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Дніпрі перейменували десятки об’єктів через те, що їхні назви були пов’язані з Росією. Кілька вулиць та провулків назвали на честь населених пунктів Київщини, де точилися запеклі бої з російськими окупантами. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися