В ОП заявили, що розмінування доріг Київщини завершено: у МВС відреагували на заяву

У МВС спростовують інформацію про повне розмінування

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу 20 травня заявив, що в Київській області повністю завершено розмінування територій. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відео-брифінг Тимошенка.

“Є гарні новини з Київщини: повністю завершене розмінування Київської області”, - заявив Тимошенко під час брифінгу. 

На заяву заступника голови ОП відреагували в Міністерстві внутрішніх справ України. Заступник голови МВС Євген Єнін під час телемарафону зазначив, що в Київській області повністю було розміновано лише основні магістральні автошляхи, а розмінування житлових будинків та адміністративних будівель наразі ще триває. 

Також Єнін наголосив, що говорити про повне розмінування території Київської області ще зарано, і воно триватиме кілька років.

Як повідомлял раніше "Коментарі", на Київщині прикордонники знайшли на узбіччі міни окупантів. Також у Державній прикрдонній службі зазначили, що російські військові мінують місцевість, коли відступають, і це створює додаткову загрозу життю не лише українських бійців, але й місцевих мирних жителів.

Також "Коментарі" писали, що відбувся суд над військовим РФ у Києві. У суді триває допит дружини вбитого чоловіка. Згідно з інформацією свідка, у цивільного не було зброї, коли він виходив із дому, і на ньому був звичайний цивільний одяг.

Джерело: https://t.me/OP_UA


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися