Гостомель стане містом: у Кабміні ухвалили проект

Від початку війни Гостомель став метою російської армії

Кабінет міністрів України 20 травня ухвалив проект Верховної Ради щодо надання Гостомелю статусу міста. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву на ствоїй сторінці в Телеграмі зробив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Схвалено проект постанови Верховної Ради Про віднесення селища міського типу Гостомель Бучанського району Київської області до категорії міст", - заявив Мельничук.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України Гостомель став ціллю російських окупантів. Гостомель бомбили й обстрілювали, а в гостомельському аеропорту намагався висадитися десант.

Через бойові дії Гостомель зазнав значних руйнувань. Військові РФ також знищили в аеропорту Гостомеля український літак "Мрія".

Як повідомляли раніше "Коментарі", жителів Києва попередили про шкідливі речовини в повітрі, які "перевищують допустимі норми": яка причина. У повітрі в Києві в декілька разів перевищено допустимі норми діоксиду азоту та формальдегіду. Що ж стосується інших шкідливих речовин, зокрема завислих речовин, діоксидів сірки, оксиду вуглецю, то перевищень не зафіксовано.

Також "Коментарі" писали, що в кожному районі Києва з’явиться особлива квіткова клумба - символи боротьби українського народу. У всіх районах Києва з'являться квіткові композиції, які будуть символізувати незламний дух українців. Перша така композиція, яку створили фахівці зеленбуду Дніпровського району, - відома марка із зображення українського військового на фоні російського корабля.

Читайте на порталі "Коментарі": нові докази звірств окупантів: американське видання оприлюднило відео розстрілу людей у Бучі. Опубліковане відео є доказом того, що чоловіки були під вартою окупантів за кілька хвилин до того, як їх убили.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/508


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися