В одній з громад на Київщині звернулися до мешканців з попередженням: у групі ризику підлітки

Як працює нова шахрайська схема

У Фастівській міській раді попередили про роботу ворожого ІПСО на території України та загрозу для підлітків, повідомляє портал "Коментарі".

У міській раді зазначили, що нещодавно у Фастівській громаді з’явилася одна зі спільнот із розміщенням фото та образливого тексту виключно російською мовою  щодо осіб переважно підліткового віку з подальшим вимаганням коштів за видалення такої інформації.

У громаді відреагували на таку ситуацію в рамках закону. Представник Фастівського районного управління ГУ Національної поліції в Київській області Ярослав Петручик розповів, що станом на 20 травня до відповідного реєстру внесено 34 заяви за статтею 182 “Порушення недоторканності приватного життя” Кримінального Кодексу України. Наразі триває слідство, однак вже зараз прослідковано рух коштів до банківських карток, зареєстрованих у Казахстані.

Представник поліції також запевнив, що триває робота з визначення осіб, які замовляли публікації  у спільноті. Відповідно до законодавства, особи або ж батьки підлітків притягуються до адміністративної відповідальності.

Начальник служби у справах дітей Людмила Змаженко зазначила, що триває роз’яснювальна робота з особами – першою лінією контакту з підлітками щодо алгоритмів дій. 

У міській раді надали алгоритм дій у випадку виявлення фото дітей у таких спільнотах, потрібно:

- звернутися до органів Нацполіції: особисто написати заяву у відділенні поліції (м.Фастів, вул.Осипенко, 6),

- подати скаргу до адміністрації Telegram щодо блокування такого каналу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці відмовляють у безоплатному харчуванні. Куди скаржитися, читайте за посиланням.


Читайте также