У громаді на Київщині анонсували підвищення тарифів на воду: нова вартість послуг

Підвищення тарифів на воду прогнозують для деяких категорій споживачів

Комунальне підприємство “Великодимерське” Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області повідомило про намір переглянути тарифи на холодне водопостачання та водовідведення, інформує портал "Коментарі".

На підприємстві пояснили, що на зміну тарифів вплинули наступні чинники:

  • збільшення ціни на електроенергію;

  • збільшення мінімального прожиткового рівня працездатної особи та рівня мінімальної заробітної плати;

  • підвищення соціальних стандартів, що призвело до збільшення заробітної плати та відрахувань на загальнообов’язкове державне страхування;

  • збільшення матеріальних витрат за рахунок росту цін на матеріали, запасні частини, паливо, мастильні матеріали та інші.

Також наголосили, що чинні тарифи на послуги були розраховані у 2020 році і вони не відшкодовують фактичні витрати. 

“З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання, централізованого водовідведення до економічно обґрунтованого рівня”, - йдеться у повідомленні.

Відповідно до розрахунків пропонується таке підвищення тарифів:


Враховуючи оголошені розрахунки, тарифи для населення залишаються без змін. “Слід зазначити, що тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для населення, залишаються незмінними, різницю в тарифах планується відшкодовувати за кошти місцевого бюджету”, - наголосили на підприємстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому в Україні планують підвищити тариф на електроенергію для населення. Як таку ініціативу прокоментували експерти, читайте за посиланням.

Читайте также