Столичний метрополітен курсує за новим графіком: подробиці

Новий графік роботи столичного метрополітену

Відсьогодні, з 3 червня, у столичному метрополітені змінили графік руху поїздів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

У КП “Київський метрополітен” пояснили, що у пікові години інтервали між поїздами становить орієнтовно 3-4 хвилини, а міжпікові – 6:00–6:30 хвилин. Інтервали вихідного дня залишаються без змін, час очікування поїзда складатиме 6-7 хвилин.

“Графіки руху поїздів метрополітену складаються з урахуванням розміру пасажиропотоку та укомплектованості штату працівників підприємства, зокрема машиністами”, - пояснили на компідприємстві.

Раніше у КП “Київський метрополітен” повідомляли, що на підприємстві виник гострий дефіцит спеціалістів - уже відкрито майже 300 вакансій.

На компідприємстві пояснили, що причиною збільшення кількості вакансій є частково вимушена міграція, специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом. “Зокрема, близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується”, - йдеться у повідомленні.

Які вакансії актуальні на компідприємстві, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що плановий капітальний ремонт розпочнуть у вівторок, 4 червня, на станції метро “Вокзальна”. Ремонтуватимуть ескалатор № 2. Ремонтні роботи триватимуть до 30 серпня 2024 року.

У КП “Київський метрополітен” пояснили, що ескалатори були введені в експлуатацію разом із пуском станції метро “Вокзальна”. Вони майже 64 роки перевозять пасажирів столичного метрополітену. 

Які ремонтні роботи заплановані, читайте за посиланням.


Читайте также