На Київський крематорій витратять понад мільйон гривень: що планують зробити

Роботи з реконструкції починають розробкою відповідного проєкту

Повномасштабне вторгнення РФ на територію України змусило громадськість звернути увагу на речі, з якими до війни стикалися рідко. Йдеться про Київський крематорій. Ще минулого року кияни та військові вказували на незадовільний стан крематорію, як зовнішній, так і внутрішній. Варто зазначити, що це єдине місце у столиці, де кремують тіла померлих. Стіни будівлі, де проводять в останню путь у тому числі Героїв України, вкриті грибком та тріщинами, місцями вибиті шибки. Ритуальна служба Спеціалізоване комунальне підприємство “Київський крематорій” виконавчого органу Київради (КМДА) вирішила змінити ситуацію, та провести реставраційний ремонт будівлі, повідомляє портал "Коментарі".

Було проведено тендер на закупівлю робіт з розробки науково-проєктної та кошторисної документації по об’єкту: “Ремонт (реставраційний) щойно виявленого об'єкта культурної спадщини - зали прощання (ритуальні корпуси Київського крематорію) на вул. Байковій, 16 літ. Г у Голосіївському районі м. Києва.

За договором, який уклали з переможцем торгів, проєкт потрібно розробити до 30 вересня 2024 року. Відповідно до розробки проєктів передбачені наступні роботи: 


Враховуючи обсяг робіт, можна сподіватися, що побажання громадськості будуть враховані, а саме:

  • забезпечення безперешкодного доступу до приміщення маломобільних людей,

  • встановлення скління та дверей, 

  • заміна підлоги тощо. 

Саме на ці проблеми, серед інших вказували і кияни, і військові після відвідин крематорію.

Вартість розробки науково-проєктної та кошторисної документації становить 1 359 196,80 гривень, що збігається з очікуваною вартістю. Тендер отримало ТОВ "ЄВРОПРОЕКТБУДСЕРВІС”. Це єдина компанія, яка заявила про участь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яка компанія розробляє проєктну документацію на відновлення житлових будинків у Ірпені.

Читайте также