Суттєві обмеження щодо відпочинку діють у Києві

Відпочинок у Києві: на яких локаціях можна відпочивати та розводити багаття

Перший місяць літа і у столиці доволі спекотно. Попри дощі та грози, погода сприяє відпочинку, як на воді, так і на природі. Портал "Коментарі" дізнався у Київської міської державної адміністрації, де у столиці офіційно дозволили відпочивати та розводити багаття. 

На офіційний запит порталу у Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату нагадали, що у період дії воєнного стану, який було оголошено з 05:30 24 лютого 2022 року, можуть обмежуватися Конституційні права і свободи людини та громадянина, передбачені статтями 30-34,  38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану. 

“Тож, керуючись законодавчими нормами, відповідно до протоколу №4 від 17.05.2023 Ради оборони міста Києва з 22 травня 2023 року не рекомендовано громадянам відвідування пляжів у м.Києві”, - йдеться у повідомленні Департаменту.

У Департаменті також пояснили, що відповідно до законодавства та Правил благоустрою міста Києва, на об'єктах благоустрою зеленого господарства спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки заборонено. Також, у зв'язку з дією воєнного стану та розпорядженням Київського міського голови №164 від 29.03.2022, заборонено відвідувати ліси. 

“При цьому, за інформацією КО “Київзеленбуд” відвідувати парки та сквери, що знаходяться на його балансі та утриманні комунальних підприємств з утримання зелених насаджень міста, які входять до складу, не заборонено”, - уточнили у Департаменті. 

Тож фактично, мешканцям столиці офіційно дозволено відпочивати тільки в парках та скверах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виявили у результаті моніторингових досліджень води та піску на столичних пляжах.

Читайте также