Стало відомо, кому зі споживачів у Київській області не відключають світло

Населення споживає 37% всього обсягу електроенергії

У “ДТЕК Київські регіональні електромережі” розповіли, як розподіляється доступна електроенергія між всіма споживачами області, повідомляє портал "Коментарі".

У компанії зазначили, що на критичну інфраструктуру припадає 25% електроенергії. “Її не можна обмежувати за будь-яких умов. Це лікарні, насосні станції, котельні, підприємства, що працюють на оборонний комплекс країни. Список обʼєктів затверджує місцева влада”, - йдеться у повідомленні.

Решта 75% розподіляється серед побутового сектору - (багатоквартирні та приватні будинки), бізнес, соціально-побутова сфера та промисловість. Приміром, за даними компанії, населення споживає 37% всього обсягу електроенергії.

“Ми справедливо розподіляємо доступний обсяг енергоспоживання між клієнтами та складаємо графік, згідно з яким світлом забезпечуємо всіх по черзі. Виняток - клієнти, які підключені до тих же ліній, що й критичні об'єкти”, - зазначили в компанії.

Нагадаємо, що в Україні з 1 червня діє новий тариф на електроенергію для населення - один кіловат коштує 4,32 гривні. У Пенсійному фонді України розповіли, як зміна вартості вплине на правила перерахунку субсидій. Як розрахують розмір субсидії, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підвищення вартості електроенергії обурило громадськість. Українці почали підраховувати скільки доведеться заплатити за світло. А якщо врахувати, що підвищення тарифів позначиться на вартості товарів та послуг, то перспектива вимальовується невтішна. Другий аспект, який цікавить споживачів, а чи справді сплачені кошти підуть на ремонт пошкоджених потужностей. Яку думку мають експерти з цього приводу, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися