Кияни накопичили майже мільярдний борг: коли справи споживачів передають до суду

Справу щодо погашення заборгованості передають у суд при несплаті послуг у розмірі від 3000 гривень

У Києві споживачі, які використовують централізоване холодне водопостачання та водовідведення заборгували майже мільярд гривень за отримані послуги. Про це повідомили у ПрАТ “АК “Київводоканал” на офіційний запит порталу “Коментарі”. 

“Станом на 20.05.2024 сума заборгованості населення міста Києва перед Товариством за спожиті послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення досягла 930 467 980 гривень”, - повідомили у компанії.

Також зазначили, що борги стягують у судовому порядку та можуть припинити надання послуги. Однак спершу проводять роз'яснювальну роботу - формують списки боржників по кожному району столиці, формують попередження про заборгованість, які розсилають поштою. Також у телефонному режимі інформують споживачів про необхідність погасити заборгованість. А уже потім звертаються до суду.

“Товариством постійно проводиться робота щодо передачі первинних пакетів документів споживачів-боржників до суду для проведення претензійно-позовної роботи по їх особових рахунках із наявною заборгованістю за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на суму від 3 000 грн. За результатами проведення такої роботи рішенням суду накладається арешт на особисті кошти споживачів-боржників, які потім утримуються на погашення заборгованості”, - пояснили у компанії. 

А ось відключають від послуг помешкання споживачів, які тривалий час ігнорують приписи з погашення заборгованості. 

“Роботи щодо обмеження надання послуг із централізованого водопостачання споживачам-боржникам, квартирні засоби обліку води яких розташовані в місцях загального користування житлових будинків, проводяться після систематичної роботи з інформування таких споживачів про наявність заборгованості та шляхів її погашення та у разі небажання боржника погашати заборгованість або укладати договір реструктуризації протягом більш ніж 3 місяці”, - йдеться в офіційній відповіді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки кияни заборгували за опалення та гарячу воду


Читайте также