У Київській області завищили на 50 відсотків ціни в тендері на реконструкцію школи

Яке рішення ухвалив замовник послуг

У Київській області провели тендер на проведення реконструкції з добудовою загальноосвітньої школи. Роботи коштували понад 200 мільйонів гривень. Однак у тендерній документації виявили суттєві порушення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

“Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області упередили розтрату майже 204 мільйонів гривень з місцевого бюджету під час проведення тендеру з реконструкції загальноосвітньої школи на Київщині”, - повідомили в бюро.

Провівши інформаційно-аналітичну роботу спеціалісти територіального управління з'ясували, що службові особи одного з органів місцевого самоврядування у Київській області оголосили тендер на проведення реконструкції з добудовою загальноосвітньої школи. Посадовці планували витратити на реконструкцію будівлі майже 204 мільйонів гривень.

“Фахівці Бюро проаналізували тендерну документацію та з'ясували, що відпускні ціни на окремі будівельні матеріали, які зазначені в кошторисі, завищені в середньому на 50 відсотків”, - пояснили у БЕБ. 

Аналітики Теруправління рекомендували розпоряднику бюджетних коштів переглянути доцільність укладання договору на раніше визначених умовах з подальшим розв'язанням питання щодо внесення відповідних змін та зменшення зобов’язань.

Замовник дослухався наданих рекомендацій та розірвав укладений договір з підрядною організацією. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про мільйонні збитки на відновленні об'єктів у Київській області. Що зробили підрядники, читайте за посиланням.

Читайте также