У Київській області перевірили ринок: результати моніторингу

Особливу увагу інспектори звернули на умови продажу живої риби

У зв'язку з підвищенням температури повітря збільшується загроза харчових отруєнь через неякісні харчові продукти. Спеціалісти радять споживачам бути особливо уважними під час придбання, зберігання та вживання харчових продуктів. При цьому проводяться відповідні перевірки й у місцях продажу продуктів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

“Фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Броварського району разом зі співробітниками поліції був здійсненний виїзд та обстежено торговельні павільйони на території ринку”, - повідомили у Головному управлінні.

У ході перевірки спеціалісти виявили, що торгівля  живою рибою відбувається за наявності відповідних накладних та ветеринарних документів. Продають товари при використанні бочок та контейнерів з обладнаними пристроями для збагачення води киснем.

“Суб’єктам господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів на ринку, наголошено на необхідності дотримання температурного режиму з використанням холодильного та морозильного обладнання з метою запобігання харчовим отруєнням споживачів”, - зауважили в обласній Держпродспоживслужбі.

При цьому на прилеглій до ринку території спеціалісти не виявили стихійну торгівлю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що масштабні перевірки анонсували у Києві протягом тривалого часу. Що та коли перевірятимуть у столиці, читайте за посиланням.


Читайте также