В одному з районів Київщини перевірили якість води у водоймах: де безпечно купатися

Де спеціалісти рекомендують купатися мешканцям Київщини

У Фастівському районі перевірили воду у водоймах в межах місць масового відпочинку населення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Фастівської міської ради.

“Фахівцями Фастівської районної філії ДУ “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” було здійснено моніторингові лабораторні дослідження на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники води річці Унава в межах місць масового відпочинку населення (рекреаційні зони №1 та №2 та ставок с. М. Снітинка)”, - повідомили у міській раді.

У результаті перевірки було виявлено, що вода р. Унава в межах обох рекреаційних зон не відповідає вимогам стандарту для рекреаційного використання за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Тоді як вода ставка в с. М. Снітинка відповідає вимогам стандарту для рекреаційного використання.

Дослідження проводилися за мікробіологічними (індекс лактозо-позитивних мікроорганізмів)  та санітарно-хімічними (біологічне споживання кисню) показниками. 

“Відповідно до показників, вода  для купання може бути рекомендована лише на ставку в с. М. Снітинка”, - повідомили у міській раді.

Нагадаємо, що у деяких громадах Київської області у 2024 році заборонили відпочивати на воді. Заборону ввели у Бучанській, Білогородській, Томашівській громадах. Також відповідну заборону ухвалили в Ірпінській та Бориспільській міських радах, а також у Баришівській селищній раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про особливості купального сезону у столиці у 2024 році. Детальніше читайте тут.


Читайте также