Показник ефективності столичної влади: Київ визнали одним із найгірших міст для життя

Київ опинився на 165 місці

У 2024 році, за оцінкою The Global Liveability Index від британського видання The Economist, Київ опинився у десятці найгірших для життя міст. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний рейтинг

“Досягнення” столиці прокоментувала депутатка Київської міської ради Ліля Пашинна. “Відповідно до даних дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit (EUI) - аналітичним підрозділом британського журналу The Economist за 10 років столиця Україна опустилася в рейтингу на 41 сходинку. На жаль, це і є показник ефектності управління столицею нинішнього менеджменту міста”, - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що при створенні рейтингу враховується п'ять критеріїв: стабільність, охорона здоров'я, культура та навколишнє середовище, освіта та інфраструктура. Дослідження відбувалося у 173 містах. 

Очолює рейтинг найкращих для життя міст Відень. Київ опинився на 165 місці, оточений столицею Венесуели містом Каракас та Порт-Морсбі - столицею Папуа Нової Гвінеї. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про великі проблеми зі столичною інфраструктурою. Насамперед це стосується транспортної інфраструктури - мости, що "втомилися", ливнівки, які не справляються з великим потоком води... Депутат Київради, голова постійної комісії Київміськради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко переконаний, що Київ витрачає кошти на малі проєкти для "вау ефекту" замість того, аби вкладати ресурси в потрібні місту обʼєкти.

Детальніше про ситуацію в столиці України читайте за посиланням.


Читайте также