Вартість послуг “Укрпошти” збільшилась: які тарифи змінилися

Вартість деяких послуг “Укрпошти” залишилася без змін

У “Укрпошті” повідомили про впровадження нової методики нарахування вартості відправлень, повідомляє портал "Коментарі".

“Національний поштовий оператор спрощує та індексує вартість послуг на відправлення по Україні в межах тарифів “Укрпошта. Стандарт” і “Укрпошта. Експрес” з 1 липня 2024 року”, - йдеться у повідомленні. 

Зміни торкнулися нарахування тарифів для відправлень до 2 кг. Поштовий оператор повідомив, що з 1 липня така вартість буде єдиною в межах країни. Згідно з тарифом “Стандарт” для відправлень до 2 кг по області тариф встановлено на рівні 40 гривень, по Україні - 45 гривень. А для тарифу “Експрес” – 45 та 60 гривень відповідно.

“Вимушено переглядаємо та індексуємо тарифи на відправлення в Україні. Ключові причини – це зростання цін на електроенергію, паливо та комунальні послуги, інфляція, а також значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів й необхідність її відновлення. Оновлені тарифи також містять витрати на  реалізацію заходів для забезпечення безперервної роботи  в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях, для того, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялись всюди за будь-яких умов”, - пояснили в “Укрпошті”.

Також зазначається, що відповідно до нових тарифів вартість відправлень “Укрпошта Стандарт” збільшиться у середньому на 5-9 гривень. Тарифи  “Укрпошта. Експрес” по області та в межах України зміняться в середньому на суму до 10 гривень залежно від ваги відправлення. Наприклад, доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 85 гривень порівняно з попередніми 75 гривень – до зміни тарифів.

При цьому, вартість пересилання письмової кореспонденції, послуг “Укрпошта. Документ” та міжнародних відправлень не зміняться. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві встановлюють заборони.


Читайте также