На Київщині через тривалі відключення світла виникла проблема

Коли обіцяють розв'язати проблему

Мешканці Київської області скаржаться, що під час стабілізаційних обмежень електропостачання зникає мобільний зв'язок. Шляхи розв'язання проблеми розглянули на засіданні штабу Ради оборони Київської області за участі представників мобільних операторів Vodafone, Київстар та Lifecell. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА.

Оператори мобільного зв'язку визнали, що проблема існує. За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, необхідно збільшити кількість генераторів на станціях, які надають зв’язок. Він зазначив, що минулого року на засіданні штабу ухвалили рішення щодо забезпечення мешканців області мобільним зв'язком у період відключення світла. “Однак, мобільні оператори не поспішали його виконувати. Наразі часу немає. Доведеться надолужувати оперативно”, - зазначив начальник КОВА.

Руслан Кравченко пояснив, що всі базові станції оснащені акумуляторними батареями нового типу, які мають забезпечувати безперебійну роботу мережі протягом декількох годин. Однак в деяких місцях після відключення світла зв’язок зникає або одразу, або вже за годину. Така ситуація виникає через те, що батареї не встигають перезаряджатися через тривалу відсутність електроенергії. Ще одна причина – вичерпання ресурсу дії цих батарей. Деякі не витримують навіть чотири години роботи. 

“Тому мобільні оператори мають надати об’єктивну інформацію щодо термінів роботи акумуляторів, а в разі потреби їх замінити”, – підсумував начальник КОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відключення світла на Київщині призвело до трагедії.


Читайте также