У ДСНС пояснили необхідність придбання нових машин

ДСНС не вистачає 65 піротехнічних машин легкого типу

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закуповує піротехнічних машин легкого типу. Йдеться про закупку 12 машин з орієнтовною вартістю 166 958 640 гривень. Портал "Коментарі" направив офіційний запит до служби, щоб з'ясувати, при виконанні яких завдань будуть використовувати придбані машини та у яких регіонах вони працюватимуть. 

У ДСНС розповіли, що на сьогодні загальна потреба в оснащенні піротехнічними машинами легкого типу ПМ-Л без урахування застарілих зразків техніки, що підлягають списанню, становить 65 одиниць.

“Наявні піротехнічні машини легкого типу ПМ-Л на сьогодні виконують завдання за призначенням з метою реагування на випадки виявлення населенням вибухонебезпечних предметів, виконання заходів з гуманітарного розмінування для перевезення особового складу та вибухонебезпечних предметів”, - йдеться у повідомленні ДСНС.

У службі зазначили, що постійно проводять заходи з укомплектування та оснащення піротехнічних підрозділів сучасними зразками техніки, обладнання та спорядження для проведення робіт з гуманітарного розмінування. 

“Придбана спеціальна техніка буде спрямована на збільшення спроможностей піротехнічних підрозділів із розмінування найбільш забруднених боєприпасами територій, зокрема в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Херсонській, Сумській, Чернігівській та інших областях. Розподіл зазначеної техніки між територіальними підрозділами ДСНС здійснюватиметься після її надходження та з урахуванням штатної потреби”, - уточнили у ДСНС. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поліції пояснили необхідність витрат майже на 20 мільйонів гривень.

Читайте также