Відключення світла у Києві та області скасували: подробиці

В “Укренерго” повідомили про причини скасування відключень світла на 30 липня

У вівторок, 30 липня, застосування стабілізаційних обмежень електропостачання не прогнозують. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”

30 липня, ймовірно, не буде відключень електропостачання. Однак у компанії попередили про можливі зміни у питанні постачання електроенергії. Стабілізаційні обмеження скасували у зв'язку зі зниженням споживання через похолодання та повернення в роботу двох блоків АЕС.

У НЕК “Укренерго” нагадали, що сьогодні заплановані обмеження електропостачання з 20:00 до 22:00 - діятиме одна черга відключень.

Також у компанії повідомляли про зниження рівня споживання електроенергії. Головною причиною спеціалісти називають зниження температури зовнішнього повітря. Так у неділю, 28 липня, станом на 11:00 (період без обмежень) рівень споживання був на 2,3% нижчим, ніж у той же час в попередню неділю, 21 липня.

Сьогодні, 29 липня, станом на 9:30 споживання нижче на 6%, ніж у цей же час 25 липня (попередній період без дії обмежень). Причина – зниження температури в окремих областях.

Нагадаємо, що ДТЕК оновив графіки відключення світла, які діють у Києві. З 27 липня графіки зсунуться на одну годину вперед для рівномірного навантаження на енергосистему, зміни торкнуться усіх шести груп.

 “Завдяки оновленню відключення в Києві та Київській області відрізнятимуться на годину. Це рішення ухвалено на прохання Укренерго, щоб зменшити навантаження на енергосистему”, - уточнили в компанії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, якою буде ситуація зі світлом, опаленням та постачанням води у Києві восени та взимку.


Читайте также