Стабільне теплопостачання під питанням: у Києві готуються до найгіршого

Як будуть забезпечувати теплопостачання у столиці

Стабілізаційні відключення світла сьогодні повернули, поки вони не стосуються побутових споживачів. Однак ситуація з електропостачанням взимку буде значно складнішою. Навіть при нетривалих відключеннях світла кияни будуть без опалення. А що буде з теплопостачанням під час тривалих обмежень портал "Коментарі" з'ясував у КП “Київтеплоенерго”. 

Щодо заходів, які вживаються для забезпечення безперервного теплопостачання жителів Києва в разі тривалих відключень світла, у компідприємстві відповіли, що продовжують обладнувати котельні столиці альтернативними джерелами електричної енергії. “Персонал ретельно відпрацював алгоритм розгортання різних за потужністю та технічними характеристиками генераторів. Тому роботу котелень у випадку знеструмлення відновлюють у найкоротші терміни так, щоб клієнт не відчув відсутність послуги”, - запевнили у КП.

На випадок надзвичайних ситуацій КП Київтеплоенерго” готове розгорнути мобільні дизельні котельні. У 2022-2023 роках підприємство закупило 21 відповідну котельню. Їх уже використовували для забезпечення обігріву: 

  • у 2023 році -  корпусів Олександрівської лікарні, 

  • у 2024 році - Міської клінічної лікарні № 2 та опікового центру у Дніпровському районі.

“Натепер у місті визначено понад 90 критично важливих об’єктів, до яких готові підключатися мобільні котельні. Проте таких установок столиці потрібно більше”, - зазначили у компідприємстві.

Ще 30 мобільних котелень місто отримає від USAID - зараз триває процес передачі. Також КП розглядає можливості придбання більш потужних мобільних котелень, що дозволить швидко підключати до опалення великі інфраструктурні об’єкти.

Однак крім мобільних джерел живлення на новації у системі теплопостачання столиці розраховувати не варто. Підготовка до опалювального сезону виконується традиційно - проводять гідравлічні випробування тепломереж та усувають пошкодження. Діагностують та ремонтують котли, насосне обладнання тощо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ДТЕК радить українцям взимку розраховувати виключно на себе.  

Читайте также