У Києві покращать якість соціальних послуг

Впровадження якісних соціальних послуг є одним з основних завдань місцевої влади

У п’ятницю, 21 січня, відбулася зустріч представників соціальної сфери Києва з міністеркою соціальної політики Мариною Лазебною та керівником Національної соціальної сервісної служби Владиславом Машкіним.

Йшлося про те, що Міністерство соціальної політики розробляє багато нормативно-правових актів, які регулюють надання соціальних послуг, визначають їх стандарти. Своєю чергою, це накладе додаткові обов’язки на соціальну сферу, але й забезпечить вищу якість надання соціальних послуг.

"Київ зараз перебуває у процесі перебудови системи надання соціальних послуг: створюємо заклади реабілітації, впроваджуємо нові соціальні послуги, залучаючи до цього громадський сектор", – зазначили у КМДА.

Своєю чергою, Марина Лазебна зазначила, що впровадження якісних соціальних послуг є одним з основних завдань місцевої влади. 

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні повністю запрацювала нова редакція Закону "Про соціальні послуги", яким передбачена закупівля соціальних послуг. Київ одним із перших серед українських міст  почав втілювати норми закону у життя. Лише у цьому році у Києві розробили механізм і процедуру закупівель дев’яти соціальних послуг.

Крім того, у Києві для людей з особливими потребами працює безплатний соціальний транспорт.

Спеціально обладнані автомобілі перевозять дорослих і дітей з інвалідністю до державних лікувально-реабілітаційних установ, навчальних закладів і на культурно-масові заходи. Для тощо, щоб скористатися послугою соціального таксі, треба звернутися до районного Управління праці та соціального захисту населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися