У Києві можна скористатись соціальним транспортом

Хто та на яких умовах отримує ці послуги

У Києві для людей з особливими потребами працює безкоштовний соціальний транспорт. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів директор Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Світлий, передають "Коментарі".

Спеціально обладнані автомобілі перевозять дорослих та дітей з інвалідністю до державних лікувально-реабілітаційних установ, навчальних закладів та на культурно-масові заходів. Для тощо, щоб скористатися послугою соціального таксі, треба звернутися до районного Управління праці та соціального захисту населення.

"Діти до 18 років всіх груп інвалідності мають право на безкоштовні соціальні послуги в принципі, не тільки на перевезення. Дорослі мають право тільки перша група [інвалідності]. Вся решта — вже йде від сукупного доходу сім’ї", — поінформував директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий.

У Києві є власний автопарк соціального таксі. Додатково до кожного районного реабілітаційного центру додається спецтранспорт, який перевозить пацієнтів, закріплених за конкретним закладом, на процедури та назад додому.

"У нас взагалі понад ста автомобілів у Києві. Це у всіх районах та нашому терцентрі. Це десять автомобілів на район. Вони регулярно возять дітей. З початку цього року було здійснено понад 50 тисяч, з урахуванням локдауну, перевезень", — повідомив директор Департаменту соціальної політики столичної мерії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Подільському районі Києва триває реконструкція Центра реабілітації для дітей з інвалідністю. Будівельні роботи розпочали три місяці тому. До кінця року на об’єкті мають звести додаткові поверхи, добудувати ліфт та додатковий евакуаційний вихід з урахуванням потреб осіб із інвалідністю, а також перекрити дах будівлі. Центр реабілітації буде розрахований на одночасне перебування 180 дітей з інвалідністю усіх нозологій.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва відкрили відділення трудової реабілітації Центру комплексної реабілітації осіб із інвалідністю. Це перший заклад у столиці, який надаватиме послуги реабілітації для осіб із інвалідністю старше 18 років. Він унікальний та необхідний для Києва, адже до цього реабілітації для осіб із інвалідністю старше 18 років у столиці не було.

Читайте також, коли у Києві зростуть ціни на проїзд у громадському транспорті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися