На Подолі для дітей з інвалідністю будують Центр реабілітації (ФОТО)

У мерії Києва розповіли, як тривають будівельні роботи

У Подільському районі Києва триває реконструкція Центра реабілітації для дітей з інвалідністю. Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Будівельні роботи у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями розпочали три місяці тому. До кінця року на об’єкті мають звести додаткові поверхи, добудувати ліфт та додатковий евакуаційний вихід з урахуванням потреб осіб із інвалідністю, а також перекрити дах будівлі. Центр реабілітації буде розрахований на одночасне перебування 180 дітей з інвалідністю усіх нозологій.

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, Центр реабілітації буде покривати потреби Подільського та частково Оболонського районів Києва. Він повідомив, що зараз у Подільському районі столиці проживає близько 800 дітей з інвалідністю, а в Оболонському районі — майже 1200.

У Центрі реабілітації дітей з інвалідністю функціонуватиме відділення денного перебування, що дозволить батькам залишати дитину на реабілітацію та вивільнити час для розв’язання побутових питань або для роботи. У лікувальному закладі будуть надавати фізичну, соціальну, медичну та психологічну реабілітацію. Відкрити Центр реабілітаціє для дітей з інвалідністю планують наприкінці 2022 року.

Нагадаємо, у Києві мер столиці Віталій Кличко відкрив сучасну школу. Новий енергоефективний шкільний заклад відкрили в Солом’янському районі Києва — це школа №22. Під час відкриття школи мер Києва Віталій Кличко зазначив, що це десятий європейський шкільний заклад, який відкрили у столиці протягом кількох років. Його збудували на території старого дитячого садочка. За словами мера Києва Віталія Кличка, столиця практично впоралась з чергою в дитячі садки завдяки тому, що за останні роки побудували або реконструювали 33 освітні заклади. Торік у Києві побудували або повністю реконструювали чотири дитсадки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися