Кличко відкрив у Києві сучасну школу: як вона виглядає (ФОТО)

Участь у святі Дня знань взяв мер столиці Віталій Кличко

У Києві у День знань мер столиці Віталій Кличко відкрив нову сучасну школу. Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Новий сучасний та енергоефективний шкільний заклад відкрили в Солом’янському районі Києва — це школа №22. Під час відкриття школи мер Києва Віталій Кличко зазначив, що це десятий європейський шкільний заклад, який відкрили у столиці протягом кількох років. Його збудували на території старого дитячого садочка.

Триповерхова нова школа розрахована на 720 учнів. Вона перша у Солом’янському районі Києва, де втілили енергонезалежну систему. Опалювати будівлю закладу будуть завдяки ґрунтовим тепловим насосам. Окрім навчальних класів, у будівлі школи облаштували спортивний, читальний і хореографічний зали, а також медичний блок, пандуси та спортивні майданчики.

"За кілька останніх років у Києві побудували десять нових шкіл та збудували або капітально оновили 33 дитячих садочки. Влітку в кожному другому закладі освіти здійснили поточні або капітальні ремонти", — сказав Віталій Кличко.

Мер Києва нагадав, що на підготовку до нового навчального 2021-2022 року зі столичного бюджету виділила 1,8 мільярда гривень. За його словами, цей навчальний рік у Києві розпочнуть понад 300 тисяч учнів, із них 29 тисяч першокласників. Очільник столиці також привітав першачків і всіх школярів із Днем знань. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 

Нагадаємо, за словами мера Києва Віталія Кличка, столиця практично впоралась з чергою в дитячі садки завдяки тому, що за останні роки побудували або реконструювали 33 освітні заклади. Торік у Києві побудували або повністю реконструювали чотири дитсадки.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва невдовзі відкриють новий сучасний дитячий садок. Заклад дошкільної освіти № 741 капітально ремонтують. Ясла садок розташований на проспекті Бажана, 7Є. Після реконструкції тут з’явиться міністадіон та унікальний дитячий театр.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

2 вересня 2021, 12:27

Первую ,небось,за 7 лет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися