У Києві триває реконструкція центру реабілітації: подробиці (ФОТО)

Які роботи зараз проводять

У Києві, попри війну, продовжать створювати реабілітаційні центри для дітей та осіб з інвалідністю. Про реконструкцію одного з таких закладів розповіла заступниця мера столиці Марина Хонда, передають "Коментарі".

За її словами, зараз тривають активні роботи з реконструкції будівлі на вулиці Закревського, 3. У новому центрі реабілітації зводять четвертий поверх та додаткові прибудови, а також облаштовують укриття та бомбосховище, розраховані на одночасне перебування до 250 людей.

"До зими будівельники повинні перейти вже до внутрішніх та фасадних робіт. Це буде один із найбільших закладів центрів реабілітації в Києві, який надаватиме послуги психологічної, соціальної, медичної та фізичної реабілітації для всіх нозологій", – прокоментувала Хонда.

Заступниця мера Києва додала, що новий центр реабілітації надаватиме послуги не тільки дітям, а й особам з інвалідністю старше 18 років. В новому закладі зможуть одночасно перебувати понад 160 пацієнтів. На базі Центру реабілітації працюватимуть відділення ранньої, соціальної, психолого-педагогічної, фізичної реабілітації, а також відділення медичного спостереження та супроводу, відділення денного догляду і служба соціального патронажу.

Нагадаємо, в лікарні "Охматдит" виконали два десятки успішних операцій завдяки новому надсучасному обладнанню. Наприкінці липня для нейрохірургічних та ортопедичних операційних в медичному закладі встановили сучасну систему нейронавігації. Аналоги такого обладнання є лише в чотирьох медичних центрах Європи, і столична лікарня стала п’ятим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" почали робити ін’єкції дітям з рідкісним генетичним захворюванням. Найдорожчі в світі ліки від Спінальної м'язової атрофії (СМА) вартістю 100 тисяч доларів за флакон Україні передала в якості гуманітарної допомоги компанія-виробник. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися