Киянам на замітку: міфи та факти про синдром після травми

В МОЗ розвінчали міфи

В Міністерстві охорони здоров’я України розвінчали міфи про посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

ПТСР — це тривожний розлад, викликаний дуже стресовими, лякаючими або неприємними подіями. Людина з ПТСР часто переживає травматичну подію через нічні кошмари та спогади і може відчувати почуття ізоляції, дратівливості та вини.

"Сьогодні розвінчаємо найпоширеніші міфи, які досі супроводжують ПТСР попри безліч досліджень цієї теми. Такі міфи дуже важливо розвінчувати. Це дозволить уникати стигматизації людей, що мають ПТСР, запобігати упередженому ставленню до них", — йдеться в повідомленні МОЗ.

В Міністерстві охорони здоров’я оприлюднили фото з міфами та фактами щодо ПТСР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" виконали два десятки успішних операцій завдяки новому обладнанню. У закладі для нейрохірургічних та ортопедичних операційних встановили сучасну систему нейронавігації. Аналоги такого обладнання є лише в чотирьох медичних центрах Європи, і столична лікарня стала п’ятим — подробиці про розширення можливостей лікування низки хвороб у Києві.

Нагадаємо, у дитячій лікарні "Охматдит" почали робити ін’єкції дітям з рідкісним генетичним захворюванням. Найдорожчі в світі ліки від Спінальної м'язової атрофії (СМА) вартістю 100 тисяч доларів за флакон Україні передала в якості гуманітарної допомоги компанія-виробник. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися