Створення нового центру реабілітації для військових анонсували у Києві

Що відомо про проект нового медичного закладу

У Києві планують створити багатопрофільний реабілітаційний центр для українських військових. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, над створенням реабілітаційного центру в столиці працюватиме один із провідних реабілітологів ізраїльської клініки Адам Бадір. Його проєкти центрів реабілітації вже втілені в Ізраїлі, ОАЕ, Казахстані та інших країнах.

"Він приїхав до Києва, аби надати рекомендації у створенні багатопрофільного реабілітаційного центру для поранених військових. Його поради стосуватимуться не тільки безпосередньої роботи з пацієнтами, а й облаштування простору закладу таким чином, щоб реабілітація проходила у максимально комфортних і головне – дієвих умовах", — розповів Поворозник.

Фахівець з Ізраїлю опікуватиметься облаштуванням палат та кабінетів, де проходитиме процес реабілітація військових. Адам Бадір розпочне роботу над проектом із залученням медичних інженерів та проектантів найближчим часом.

Перший заступник мера Києва Микола Поворозник додав, що проект нового центру реабілітації буде максимально економічним та адаптованим до міжнародних стандартів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві підприємець продав військовим небезпечні продукти на дев’ять мільйонів гривень. Між столичним підприємством та військовою частиною Національної гвардії України були укладені договори на закупівлю консервів тушкованої свинини, а також консервів гречаної та перлової каш зі свининою. Постачальник достеменно знав, що технічні характеристики цих продуктів не відповідають вимогам ДСТУ. Однак підприємець все одно передав закуплені в нього консерви до військовій частині Національної гвардії України.

Нагадаємо, у Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Працювати над змінами в системі оповіщення населення про надзвичайні ситуації розпочали до повномасштабного вторгнення російських окупантів в України. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували у Деснянському районі столиці. Загалом у Києві передбачено встановити 630 точок сповіщення. Загальна вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Читайте також, як влада Києва відхрестилась від безкоштовного проїзду для військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися