У Київській області зареєстровано небезпечну хворобу

Що відомо про захворювання

У Бучанському районі Київської області зареєстровано випадок підозри захворювання на ботулізм. Про це повідомили у Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

За даними відомства, щоб уберегтися від ботулізму треба суворо дотримуватись правил приготування консервів в домашніх умовах та використовувати якісні продукти харчування. Ботулізм – це харчова токсикоінфекція, яка в першу чергу вражає центральну нервову систему людини. Хвороба починається зазвичай через 3-4 години після прийому їжі.

"Викликають захворювання на ботулізм токсини мікроорганізмів клостридії, які потрапляють в організм людини через їжу. Найчастіше передають хворобу м’ясні та рибні продукти, потім – гриби і інші продукти харчування", — йдеться в повідомленні Бучанської міської ради.

В мерії Бучі закликали остерігатися купувати на стихійних ринках і споживати консерви, гриби, солену, копчену і в’ялену рибу, виготовлені в домашніх умовах. Не купувати в магазинах консервовані продукти із роздутою кришкою. У разі виникнення ознак харчового отруєння – не займайтись самолікуванням, а терміново звернутись до лікаря.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні екологи закликали киян підтримати петицію про створення у Києві об’єкту природно-заповідного фонду "Вікова діброва", щоб захистити його від забудови. Про це йдеться у повідомленні Київського еколого-культурного центру. За даними організації, в Голосіївському районі Києва біля Феофанії є урочище Циганщина, де росте вікова діброва. Цю діброву хочуть забудувати забудовники. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві легендарне озеро на Виноградарі знищено через забудову. Мова йде про озеро Синє. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, що у Києві збираються реставрувати Софійський собор за десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися