У дитячій лікарні у Києві після ремонту відкрили укриття (ФОТО)

Як виглядає оновлена захисна споруда в НДСЛ "Охматдит"

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" відбулося офіційне відкриття відремонтованого укриття. Про подію розповіли у медичному закладі, передають "Коментарі".

На цьому тижні в НДСЛ "Охматдит" відкрили відремонтоване укриття. Капітальні ремонтні роботи тривали понад два місяці. Через останню ворожу атаку на Київ пацієнтам та команді лікарні довелось перебувати в укриттях.

В "Охматдиті" безпечним укриттям для сотень дітей, батьків та медпрацівників слугує місце під одним з корпусів лікарні. Під час повітряної тривоги в це приміщення інколи спускається близько 120 людей. Це хворі діти та їх батьки з відділень ендокринології, неврології, педіатричних відділень, пацієнти з рідкісними захворюваннями, грудні дітки з мамами. Багатьом з них необхідно продовжувати медичні процедури навіть під час атак.

"Завдяки команді Охматдиту, нашим друзям та благодійникам вдалося пофарбувати стелю та стіни, демонтувати підлогу, облаштувати укриття необхідними меблями, інженерними мережами, санвузлами та кімнатами для відпочинку, замінити систему вентиляції. Також там для діток з’явились нові іграшки, різноманітні ігри, книги, розмальовки, телевізор та інтернет", — розповіли в НДСЛ "Охматдит".

В медичному закладі у бомбосховищі знаходиться все необхідне для підтримки безперервного лікування.

Нагадаємо, у Київському обласному перинатальному центрі після реконструкції відкрили нову реанімацію для новонароджених. Оновити приміщення реанімації в лікарні допомогли благодійники. Воно розраховане на десять маленьких пацієнтів. З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну кількість передчасно народжених дітей в Україні значно збільшилась. У поточному році на Київщині народилося понад сто діток із вагою до 2,5 кілограми. Потреба у розширенні місць у реанімації зростає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальний заклад Київської облради "База спеціального медичного постачання" оголосив тендер на закупівлю томографа для обласного онкодиспансеру. Вартість апарата оцінили у 44,5 мільйонів гривень, з яких за зверненням онкодиспансеру Київська обласна державна адміністрація передбачила 20 мільйонів гривень часткового фінансування. У Бюро економічної безпеки встановили, що вартість закупівлі є завищеною майже удвічі.

Читайте також, як у Київській області на території ліцею будують величезне укриття.

Читайте также