У медичному університеті в Києві створили унікальну операційну

Подібних операційних у закладах вищої медичної освіти України наразі не існує

На базі віварію Національного медичного університету імені О. О. Богомольця створили унікальну операційну, що здатна забезпечувати проведення тривалих хірургічних та ендоскопічних втручань під загальною анестезією. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію вишу.

За даними університету, в операційній є можливість проведення процедур в асептичних умовах. Наявність апаратури для повноцінного кардіомоніторингу та штучної вентиляції легень дозволять виконувати складні операції з дотриманням усіх міжнародних стандартів. Раніше медики виконували відповідні процедури під час роботи з пацієнтами під наглядом досвідченіших колег.

"Подібних операційних у закладах вищої медичної освіти України наразі не існує і наш університет став першим, де у рамках заходів безперервного професійного розвитку лікарів навчатимуть за міжнародними стандартами периопераційної безпеки та знеболення", — заявили в Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця.

У перші місяці 2024 року на базі нової операційної фахівці кафедри анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти вишу проводитимуть потужну науково-педагогічну роботу та згодом – заходи безперервного професійного розвитку. Вже заплановано проведення безперервний професійний розвиток з ендоскопічних втручань та дилятаційної трахеостомії.

Нагадаємо, на Київщині триває будівництво протирадіаційних укриттів для закладів освіти. Будівельні роботи виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Активно ведуться роботи з будівництва споруди цивільного захисту в Узині, що в Білоцерківському районі. Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття зводять біля ліцею "Обдарованість".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Славутичі на території дитячого садка №8 "Теремок" розпочалося будівництво нової захисної споруди. В укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень. Також під’єднати водопостачання і каналізацію, встановити системи опалення.

Читайте також, що на Київщині планують облаштувати понад сотні сучасних укриттів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися