Нову сучасну лікарню збудують на Київщині

Що відомо про амбітний проєкт

У Бучанській громаді з’явиться лікарня відновного лікування та реабілітації, яка буде обладнана за європейськими та американськими стандартами. Про це розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

За його словами, медичний заклад на понад сотню ліжок у цьому році спроєктує та побудує AMC Healthcare. Це американські розробники та експерти зі створення лікарень.

"Всю витратну частину бере на себе американська сторона. Це буде модульна система побудови, тож на 80% будівлі приїдуть до нас готові. Ми ж — забезпечуємо ділянкою, комунікація та благоустроєм", — заявив Федорук.

У Бучі підписали меморандум з генеральним директором AMC Healthcare Брентом Ессіном та керівником організації Ukraine Focus Броком Бірманом, який буде виступати виконавчою стороною проєкту.

Бучанський міський голова додав, що нова лікарня перш за все необхідна для українських військових, які повертаються додому і потребують медичної допомоги, а також для цивільних громадян для відновлення після травм.

Нагадаємо, в центрі Києва на аукціоні продали будинок, де працює стрітфуд "Київська перепічка". Площа нежитлових приміщень на вулиці Богдана Хмельницького, 3 становить 1231,5 квадратних метрів. На об’єкт продажу претендували троє учасників торгів. Ціна за будинок стартувала з 45 мільйонів гривень без ПДВ. Найбільшу ціну запропонувала компанія "Поділ Естейт Менеджмент". Переможець має сплатити 180 мільйонів гривень з врахуванням ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що у Київській області за десятки мільйонів відремонтують амбулаторію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Атланта

13 січня 2024, 10:47

Метро до ума хоча б доведіть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися