Мешканців Київщини попередили про загрозу поширення небезпечних захворювань

Якими захворюваннями можуть інфікуватися люди влітку

У Білоцерківській громаді Київської області обговорили ситуацію з поширення захворювань влітку та визначили хвороби, темпи поширення яких можуть викликати занепокоєння. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Білоцерківської міської ради. 

Завідувач Білоцерківської районної філії Державної установи “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України” Марина Ляшко зазначила, що зараз актуальними є трансмісивні інфекції (хвороби, які переносяться комахами), а саме кліщовий бореліоз (Хвороба Лайма). Інколи зустрічається кліщовий енцефаліт, малярія, адже у літній період можливе зараження нею через комарів. 

Мешканцям важливо пам'ятати, що у разі відвідування регіонів, де виявили випадки інфікування, потрібно слідкувати за самопочуттям і вчасно звертатися до лікарів. За словами фахівця, існують випадки, коли людина, яка приїхала з такого регіону, має легкі ознаки захворювання і починає лікування застуди, а насправді це може бути початком захворювання на малярію.

“Ситуація щодо бореліозу поліпшилася завдяки вчасному покосу трави та прибиранню сухостою, кліщі не мають можливості інтенсивно розмножуватися, відповідно - менший ризик виникнення бореліозу”, - йдеться у повідомленні. 

Також, Марина Ляшко зазначила, що у літній період актуальним питанням є кишкова група інфекцій. У Білоцерківській громаді зазвичай достатньо високий рівень таких захворювань: гастроентероколіт, сальмонельоз тощо. Торік було зареєстровано 390 випадків захворювання на кишкові інфекції, з яких 13 випадків – сальмонельозом, які мали тяжкий перебіг захворювання та один випадок зараження гепатитом A. 

За її словами, у цьому році не було зареєстровано випадків захворювання на сальмонельоз, але треба бути уважними, адже, ще не пік літнього сезону. Вона наголосила, що мешканці мають уважно ставитися до харчових продуктів, які вживають. При аналізі причин захворювання виявлені наступні:

  • недостатня термічна обробка яєць та м’яса;

  • порушення умов приготування та зберігання продуктів;

  • вживання продуктів із завершеним терміном придатності;

  • порушення елементарних правил особистої гігієни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканців Києва та області попередили про приховану загрозу в продуктах.


Читайте также