Продукти щоденного вжитку можуть бути небезпечними: як знизити рівень загрози

Як знизити рівень нітратів в овочах

Повністю убезпечити свій організм від вживання нітратів споживачі не можуть, адже вони є майже у всіх овочах, фруктах та зелені. Однак перед вживанням продуктів рівень нітратів можна знизити. Рекомендації споживачам надали у Держпродспоживслужбі у Київській області, повідомляє портал "Коментарі".

Знизити вміст нітратів в таких овочах, як редиска, огірки, листя салату, томати, перець, кріп, петрушка, морква, листя капусти, картопля, можна наступним чином:

  • замочити у чистій воді у співвідношенні 1:10 протягом не менше однієї години. Такий спосіб зменшить вміст нітратів в овочах на 25-30%. Якщо збільшити кількість води та продовжити час вимочування, результат буде ще кращим,

  • бланшувати та відварити овочі у великій кількості води. Одержаний відвар для харчування не варто використовувати,

  • вимочити в 1% розчині аскорбінової кислоти - це зменшить вміст нітратів на 36-58%,

  • засолити чи заквасити овочі. На четвертий день вміст нітратів починає зменшуватися і на 18-й день дана сполука майже не відзначається.

Також спеціалісти радять відразу після приготування споживати овочеві салати, адже перетворення менш шкідливих нітратів в більш небезпечні може відбуватися у процесі окислення нарізаних і заправлених овочів в холодильнику.

Нітратні сполуки можна знешкодити лимонним або гранатовим соком. На основі цих соків можна приготувати заправки для салатів.

“Нітрати небезпечні у надмірних кількостях, тому потрібно стежити за тим, що ви споживаєте і скільки”, - зазначили у Держпродспоживслужбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканців Києва попередили про потенційно небезпечні продукти.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися