Випадок небезпечної хвороби виявили у Києві (ФОТО)

Вживання якого продукту призвело до захворювання

У столиці зафіксували випадок ботулізму. Інфікування, ймовірно, пов'язане із вживанням в’яленої риби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

“До Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві надійшло повідомлення ДУ "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" про реєстрацію випадку ботулізму у мешканця Києва”, - повідомили в управлінні. 

У Держпродспоживслужбі зазначили, що попередньо, випадок захворювання пов'язаний із вживанням ікри в’яленої риби. Продукти придбали в одному з кіосків міста.

З 27 червня Головне управління розпочало позапланові заходи державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження.

Нагадаємо, що у Києві планували посилити контроль за безпечністю харчових продуктів у літній період. Представники ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві наполягали, що необхідно заборонити реалізацію на ярмарках у теплу пору року швидкопсувних продуктів (ті, що втрачають свої якості після закінчення обмеженого періоду часу під впливом умов навколишнього середовища і вимагають дотримання особливих умов транспортування та зберігання).

Детальніше про перевірку якості продуктів у столиці читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві перевірили продуктові ярмарки. Виявили відсутність належних засобів для підтримання та вимірювання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів.


Читайте также