Черви під шкірою: в столиці у кількох людей виявили небезпечну хворобу

У період хвороби під шкірою людини можуть ворушитися черви

У кількох жителів міста Києва була зафіксована страшна хвороба - дирофіляріоз або "зла нитка". З початку поточного року налічується три випадки зараження. Про це повідомили в Київському центрі контролю і профілактики захворювань МОЗ.

За словами джерела, людина заражається дирофіляріозом при укусі інфікованим комаром. Незабаром на місці укусу утворюється підшкірний вузол, з'являється пухлина і почервоніння. Однак найголовніше, що незабаром під шкірою людини починають мігрувати ниткоподібні гельмінти білого кольору. Відзначається, що заражений повністю відчуває і бачить пересування підшкірного черв'яка, який може мігрувати на відстань до 30 сантиметрів.

Дирофіляріоз або "зла нитка" - це паразитарне захворювання, що викликається круглими гельмінтами роду Dirofilaria. Джерелом захворювання є найчастіше як домашні собаки та кішки, так і бездомні. Комарі виступають в якості переносників личинок гельмінтів від тварин. При укусі комаха заражає людину. Статевозріла самка Dirofilaria repens може досягати в довжину 13-15 см.

Відомо, що у заражених зі столиці хірургічним шляхом витягли гельмінтів розміром 7,11 і 12 сантиметрів. У двох з цих випадків медики витягували черв'яків з очей пацієнтів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в столиці у дівчини, яка повернулася з Нігерії, виявили небезпечну хворобу. Спочатку це було схоже на застуду. Однак вже до четвертого дня хвороби киянка зрозуміла, що це не на ГРВІ та звернулася в лікарню. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало читачів про те, що в Київській області подешевшали деякі види ліків. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися