У Києві відкриють нові лабораторії для тестування на COVID-19

Столична влада повідомила, де відкриють лабораторії

У двох медичних закладах Києва невдовзі відкриють лабораторії для тестування на коронавірус. Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко провела інспекцію КНП "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги". Вона наголосила, що ПЛР-тестування пацієнтів здійснюється безкоштовно, а якщо людина не перебуває у стаціонарі – за наявності направлення від лікаря.

"Функціонування при лікарні вірусологічної лабораторії, яка самостійно досліджує матеріал, зокрема й на COVID-19, дає можливість нашим медикам значно швидше отримувати результати досліджень, а отже – й приймати рішення стосовно лікування пацієнтів", — сказала заступниця голови КМДА.

З початку пандемії коронавірусу у дев’яти київських лікарнях відкрили вірусологічні лабораторії. Ще у двох столичних медичних закладах такі ж лабораторії запрацюють восени. На їх облаштування та закупівлю обладнання зі столичного бюджету виділили майже 17 мільйонів гривень. Цієї осені ПЛР-лабораторії відкриють у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та Київській міській клінічній лікарні №1.

У Києві ПЛР-лабораторії зараз працюють у таких закладах:

— Олександрівська клінічна лікарня;

— КНП "Академія здоров’я людини";

— КНП "Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня";

— Київська міська клінічна лікарня №4;

— Київська міська клінічна лікарня №5;

— Київська міська клінічна лікарня №6;

— Київська міська клінічна лікарня №7;

— Київська міська клінічна лікарня №8;

— Пологовий будинок №5.

У Києві продовжують фіксувати нові випадки захворювання коронавірусною інфекцією. За словами мера столиці Віталія Кличка, ситуація залишається контрольованою. Станом на 8 вересня в Києві зареєстровано 348 нових випадків COVID-19, двоє людей померли. Загалом у столиці за період пандемії коронавірусу зафіксовано понад п’яти тисяч летальних випадків.

Нагадаємо, що в столиці планують посилити карантинні обмеження вже на наступному тижні через зростання захворюваності COVID-19. З 13 вересня, в понеділок, Київ може перейти в "жовту" зону карантину. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поки не розглядають варіант примусової вакцинації населення від коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися