Кличко назвав головну умову для уникнення строгого локдауна

Попри те, що ситуація з коронавірусом в Києві залишається під контролем, захворювання не відступає. У місті щодня фіксують нові випадки COVID-19, і щоб уникнути введення нового локдауна, мер столиці Віталій Кличко каже, що людям потрібно проводити вакцинацію.

За словами мера, зараз Київ знаходиться в зеленій зоні, але йде активна підготовка до наступної хвилі пандемії, зокрема лікарняні ліжка забезпечують підведенням кисню. Згідно зі статистикою, кількість нових хворих на коронавірус за останні кілька днів виросла, але Кличко сподівається, що жорсткого карантину все ж таки вдасться уникнути.

Київ, як стверджує мер, розглядає різні можливі варіанти, але головною умовою для уникнення строгого локдуана залишається вакцинація. За останніми даними, в столиці вже зроблено понад 1,5 млн щеплень. Більша частина з них - двома дозами.

Нагадаємо, що в разі введення режиму "жовтої" зони карантинних обмежень або ж локдауна ("червоної" зони) в столиці не будуть поширюватися заборони на громадян, які повністю пройшли вакцинацію від COVID-19.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що столиця України лідирує за кількістю прищеплених і єдина в країні виконує планові показники по вакцинації. Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко зазначила, що вакцинація проти COVID-19 - єдиний спосіб захистити себе і своїх близьких від тяжкого перебігу хвороби. Адже сьогодні Європою та Україною шириться штам Дельта, який більш заразний і агресивний. Тому закликаємо киян не зволікати й вакцинуватися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися