У Перинатальному центрі Києва з'явився унікальний апарат

Завдяки проекту, за який кияни проголосували в Громадському бюджеті, Перинатальний центр столиці отримав унікальне обладнання, що рятує життя новонародженим. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відомо, що новий японський інкубатор Atom Incu Arch призначений для інтенсивної терапії новонароджених в умовах транспортування і всередині лікарні, і в реанімобілі. Вартість апарату становить 1 млн 382 350 гривень.

Час безперервної роботи пристрою - без обмежень. Вбудований в основний блок інкубатор, який дозволяє апарату працювати до 180 хвилин. Опціонально - можливість вбудувати другий акумулятор, що подвоює роботу апарату від батареї до 360 хвилин.

Лідер команди проекту Олександр Барабошко зазначив, що обладнання було доставлено до медичного закладу понад місяць тому і вже рятує життя новонародженим. Завдяки подібному проекту обладнання рік тому отримав і столичний центр трансплантації кісткового мозку.

Нагадаємо, що в Переяславській багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування капітально відремонтували приймальне відділення. Під час робіт реконструювали частину приміщень першого поверху терапевтичного корпусу лікарні й зробили перепланування кабінетів.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Подільському районі Києва триває реконструкція центру реабілітації для дітей з інвалідністю. Будівля буде розрахована на одночасне перебування 180 дітей з інвалідністю всіх нозологій. У лікувальному закладі будуть надавати фізичну, соціальну, медичну та психологічну реабілітацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися