На Оболоні будують відділення для реабілітації дітей із інвалідністю (ФОТО)

Як виглядає заклад та коли він запрацює, розповіли у мерії

В Оболонському районі Києва триває реконструкція відділення Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю. Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Будівельні роботи у медичному закладі розпочали влітку, повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. Під час перевірки об’єкту вона зазначила, що у відділенні Центру реабілітації для дітей з інвалідністю, який розташований на вулиці Вишгородській, 54, вже утеплили фасад, замінили труби та вікна, а також зробили електричну мережу. За її словами, зараз починаються будівельні роботи всередині приміщення закладу.

Центр реабілітації буде повністю інклюзивним. Тут також працюватиме денний стаціонар. Відкрити заклад планують до кінця цього року. Послуги у центрі надаватимуть дітям та молоді з різними нозологіями, зокрема — розладами аутичного спектру, порушеннями розумового розвитку, гіперактивністю, синдромом Дауна та іншу допомогу.

У мерії Києва додали, що Центр соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями на вулиці Йорданській закривати не будуть. Заклад продовжуватиме свою роботу після відкриття нового відділення на вулиці Вишгородській.

Нагадаємо, у Подільському районі Києва триває реконструкція Центра реабілітації для дітей з інвалідністю. Будівельні роботи розпочали три місяці тому. До кінця року на об’єкті мають звести додаткові поверхи, добудувати ліфт та додатковий евакуаційний вихід з урахуванням потреб осіб із інвалідністю, а також перекрити дах будівлі. Центр реабілітації буде розрахований на одночасне перебування 180 дітей з інвалідністю усіх нозологій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися