Дитині з Київської області зробили найдорожчий укол в світі

У місті Бровари, що на Київщині маленькому хлопчикові зробили укол вартість понад 2 млн доларів. Про це повідомляє видання "Моя Київщина", посилаючись на пост матері дитини Анни Кудрявській в Facebook.

За словами мами хлопчика, 20 жовтня її синові зробили укол Zolgensma, на який довгий час велися грошові збори. Препарат повинен допомогти в боротьбі зі складним захворюванням — СМА.

СМА — це спінальна м'язова атрофія. Спадкове захворювання, при якому відбувається порушення функції нервових клітин спинного мозку. Це своєю чергою призводить до розвитку слабкості м'язів, їх атрофії, і знерухомлення людини.

Величезна кількість небайдужих людей не пройшли повз проблеми цієї сім'ї та допомогли фінансово. В результаті вдалося накопичити потрібну суму грошей, щоб оплатити дуже дорогий укол. Як зазначає Анна, цей укол є на сьогодні найдорожчим у світі.

Мати хлопчика подякувала всім, хто допомагав її сім'ї в цій складній ситуації: "Дякуємо волонтерів, рідних, друзів, блогерів, зірок, журналістів, політиків, підприємців і всіх небайдужих, хто переживав за нашого синочка".


нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що за добу вакцинувалися понад 20 тисяч киян. Всього в регіоні щеплення отримали 867 329 жителів, з них двома дозами препарату - 403 745 осіб. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.


Читайте также