У Києві можна буде безкоштовно пройти діагностику організму

Подібної програми поки що немає в жодному регіоні країни

У столиці депутати затвердили нову міську цільову програму "Громадське здоров'я", яка діятиме з 2022 до 2025 року. Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

Метою програми є профілактика та запобігання хворобам у мешканців Києва. Для цього будуть проводити скринінги населення для визначення рівня холестерину та виявлення гепатиту В та С, раку шийки матки та молочної залози, проводити діагностику цукрового діабету, туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Пройти діагностику організму у столиці можна буде абсолютно безкоштовно. Варто зазначити, що такого поки що немає в жодному регіоні країни. За словами директора Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентини Гінзбург, завданням міста є надання комфортних умов для проведення діагностики, а завдання кожного городянина використовувати цю можливість і подбати про своє здоров'я.

На фінансування програми було виділено понад 830 млн гривень. Наступного року буде витрачено 189,2 млн гривень, у 2023 році - 198,9 млн гривень, ще через рік - 214 млн гривень і у 2025 році - 231,4 млн гривень.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у Києві та області без щеплення від коронавірусу не допустять на роботу вже на початку листопада 2021 року. Коли та для кого почнуть діяти такі норми, ви зможете дізнатися в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Києві у разі погіршення епідеміологічної ситуації через поширення коронавірусу не виключають розгортання мобільних госпіталів. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися