У Києві та області без щеплення від коронавірусу не допустять на роботу

Коли та для кого почнуть діяти такі норми

Вчителів та державних службовців, які не мають щеплення від коронавірусу, відсторонять від роботи на початку листопада. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відповідну Постанову Кабінету Міністрів України.

Уряд доручив керівникам державних органів, установ, організацій та підприємств не допускати до роботи працівників, які мали обов’язково вакцинуватися від COVID-19. Це стосується працівників центральних та місцевих органів влади.

Окрім того, згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України, обов’язковим щеплення від коронавірусу є для працівників усіх освітніх закладів незалежно від типу та форми власності. Тих, вчителів або посадовців, які відмовилися від обов'язкової вакцинації від COVID-19, будуть відсторонювати від роботи без збереження зарплати.

Такі правила набудуть чинності 8 листопада та розповсюджуються не лише на Київ та Київську область, а й на всю територію України. Вони не стосуються лише тих працівників, які мають протипоказання для вакцинації від коронавірусу.

За словами міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, наразі в Україні двома дозами вакциновані майже 400 тисяч педагогів. Найвищий рівень вакцинації повним та неповним циклом у Миколаївській області 98% освітян, Київська область на другому місці з показником у 95,5%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в разі погіршення епідеміологічної ситуації через розповсюдження коронавірусу не виключають розгортання мобільних шпиталів. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що усі столичні лікарні забезпечені необхідними ліками та киснем для лікування хворих на коронавірус та висловив сподівання, що розгортання мобільних шпиталів у столиці не знадобиться. 

Нагадаємо, у Києві визначились з додатковими карантинними обмеженнями в разі потрапляння Києва до "червоної" зони небезпеки розповсюдження коронавірусу. Окрім того, столична влада підтримає представників малого та середнього бізнесу в разі впровадження "червоної" зони карантину. 

Читайте також, що на центральному автовокзалі Києва відкрили пункт вакцинації від коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Злой

25 жовтня 2021, 20:20

Зрозуміло - треба ще купувати вакцину у західних країн для откатів собі, коханим та забезпечення "господарям" нашої країни надприбутків. А на людей їм начхати. Вже є дослідження - друге щеплення дає, наприклад для Астрозеники додатково тільки 6% до імунітету від першого щеплення. А побочна дія взагалі нікого не цікавить. Бариги в білих халатах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися