Кличко розповів, коли Київ вийде з "червоної" зони карантину

Мер Києва поінформував про стан із захворюваністю на коронавірус

У Києві ситуація із захворюваністю на коронавірус трохи покращилась ніж була минулими тижнями. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталія Кличко, столиця найближчим часом має шанси вийти з "червоної" карантинної зони та перейти у "помаранчеву".

"Заповненість лікарень на сьогоднішній день трохи менше, ніж у попередні дні — 58%. 61% зараз заповненість ліжок з киснем. На сьогоднішній день в нас 46 людей померли. Жахливі цифри. Трохи менше, ніж було, але розслаблятися ні в якому разі не потрібно", — сказав Кличко.

Мер Києва зазначив, що ситуація з захворюваністю на коронавірус ще залишається загрозливою. "Ми сподіваємось, що й надалі цифри будуть покращуватись. Є для цього підґрунтя. У нас вже більше ніж кожен другий в нашому місті вакцинований. У столиці 2,7 мільйони людей вже вакцинувалися: 1,2 мільйони вакциновані двома дозами вакцини, 1,5 мільйони — однією", — повідомив голова КМДА.

Кличко наголосив, що вакцинація зараз є єдиним захистом від коронавірусної хвороби та в черговий раз закликав українців зробити щеплення від COVID-19. "Ми зараз маємо позитивну динаміку, і я сподіваюсь, що якщо збережеться ця динаміка, найближчим часом ми зможемо вийти з "червоної" зони, перейти в "помаранчеву", — підсумував мер Києва.

Нагадаємо, у Києві школяри повернуться з дистанційного до очного навчання у понеділок, 22 листопада. Це стало можливим після спаду захворюваності на коронавірус серед дітей. До канікул захворюваність на коронавірус серед учнів у столиці постійно зростала, тому було ухвалено рішення про дистанційне навчання. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві другий тиждень поспіль знижується рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання, зокрема, на коронавірус. За останні сім днів показник рівня захворюваності на ГРВІ та грип знизився на 5,3%. Серед дітей у Києві за тиждень захворіли 5299, це на 18,4% менше, ніж за минулі сім днів.

Читайте також, що у Броварах через обов’язкову вакцинацію звільняються вчителі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися