Стало відомо, коли у Києві школяри повернуться за парти

У мерії назвали умови відкриття навчальних закладів

У Києві школяри зможуть повернутися з дистанційного до очного навчання після спаду захворюваності на коронавірус серед дітей. Таку умову назвав заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

За його словами, до канікул захворюваність на коронавірус серед учнів постійно зростала, тому було ухвалено рішення про дистанційне навчання. Окрім того, діти стали більше хворіти у важкій формі, а деякі — безсимптомно, заражаючи близьких.

"Добова захворюваність серед школярів знизилася, а це свідчить про те, що все було зроблено правильно. Спостерігаємо за динамікою. Як тільки ситуація покращиться, за парти повернуться насамперед учні молодшої школи", — сказав заступник мера Києва Валентин Мондриївський.

Він повідомив, що працівники столичних освітніх закладів вакциновані на 95,5%, проте серед решти киян цей показник значно нижчий. Для стабільної епідемічної ситуації рівень вакцинації населення має бути не менше 70%, додав Мондріївський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві другий тиждень поспіль знижується рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання, зокрема, на коронавірус. За останні сім днів показник рівня захворюваності на ГРВІ та грип знизився на 5,3%. Серед дітей у Києві за тиждень захворіли 5299, це на 18,4% менше, ніж за минулі сім днів.

Нагадаємо, що постійною комісією Київської міської ради було підтримано електронну петицію з проханням про повернення учнів 1-4 класів до звичайної форми проведення занять у школі за умови, що 100% співробітників школи буде вакциновано від коронавірусу. 

Читайте також, що у Броварах через обов’язкову вакцинацію звільняються вчителі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися