У Броварах через обов’язкову вакцинацію звільняються вчителі

Яка ситуація склалася в освітніх закладах

У Броварській громаді через обов’язкове щеплення від коронавірусу звільнилися кілька працівників освітніх закладів. Про ситуацію в школах пише видання "Трибуна-Бровари".

З 8 листопада посадовців та працівників освітніх закладів почали відсторонювати від роботи без зберігання стажу та заробітної платні, якщо вони не зробили вакцинацію від коронавірусу та не мають довідки про протипоказання. Лише у Броварській громаді тимчасово не допускають до роботи 67 працівників навчальних закладів.

Керівники навчальних закладів переконують, що працівники звільнилися за власним бажанням з різних причин, наприклад, за станом здоров’я та через складні сімейні обставини, а не через вимоги щодо щеплень від коронавірусу. Так, у середній школі №7 заяву на звільнення написала вчителька біології. У цьому навчальному закладі через відсутність вакцинації, ПЛР-тесту або довідки про протипоказання не допустили до роботи двох прибиральниць та двох асистентів вчителя. 

У загальноосвітній школі №1 за власним бажанням звільнилися вчительки англійської та української мови. Найбільше звільнень зафіксовано у Требухівській школі. Тут одночасно звільнилися вчителька англійської мови, асистентка вчителя початкових класів, прибиральниця та керівник гуртка. Гімназія ім. С. Олійника поки що єдиний навчальний заклад, де немає ані звільнень, ані відсторонених від роботи працівників.

Нагадаємо, у Київській міській державній адміністрації не допустили до роботи сімох працівників, які не зробили щеплення від коронавірусу. Повернутися до роботи відсторонені працівники зможуть або після надання COVID-сертифікатів про вакцинацію або після закінчення карантину. Серед тих, кого не допустили до роботи, четверо працюють у департаментах, інші — в апараті столичної мерії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисячгривень.

Читайте також: Київ перейшов до "червоної" зони карантину: повний список заборон



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валерій

13 листопада 2021, 15:35

Якщо такі вчителі не здатні зрозуміти, що конче потрібно вакцинуватися, то буде лише на краще, якщо вони звільняться

Ярослав

13 листопада 2021, 10:48

Влада придурки порушують все що можна плювати на закони главное стадо тримати в напрузі завтра шляжко напише розтрілювати я не здивуюсь будуть деякі придурки виконувати

Василий

13 листопада 2021, 10:37

Олег, ты чёрт рогатый. Едь на свой свинарник откуда ты вылез, учи русский язык и рыло своё свинное жЫдовское не показывай.....

Василий

13 листопада 2021, 10:35

а по статье уволится слабо? что за мазохизм такой...

Доктор.

13 листопада 2021, 10:27

Повнэ лайно, это ты! Вакцина в твоей голове уже в действии. И это только начало!

Алекс

13 листопада 2021, 10:21

Олег, это у тебя повне лайно в голове.

Людмила

13 листопада 2021, 10:15

Олег, у вас також був колись вчитель, який вкладав у вас все найкраще та сподіваючись, що ви виростете порядною людиною, а не ПРИДУРКОМ!

Олег

13 листопада 2021, 09:55

Цих так званих вчителів не можна долпускати до дітей , чому вони навчать дітей , коли в їхніх головах повне лайно .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися