На Позняках відкрили нову амбулаторію сімейної медицини (ФОТО)

Як виглядає медичний заклад

У Дарницькому районі Києва офіційно відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, нова амбулаторія №1 розрахована для обслуговування майже шести тисяч мешканців житлового масиву "Позняки-2". В амбулаторії є кабінет щеплень та процедурний кабінет, де можна зробити необхідні загальні аналізи, скринінги на холестерин, швидкі тести на вагітність, ВІЛ, вірусні гепатити, визначення антигену вірусу COVID-19, а також електрокардіограму за направленням лікаря.

За зміну медичний заклад зможе прийняти до 150 пацієнтів. В амбулаторії можна буде записатися на прийом до вузькопрофільних лікарів. Їх проводитимуть виїзні консультації із консультативно-діагностичного центру Дарницького району столиці.

На капітальний ремонт нового медичного закладу витратили 5,5 мільйонів гривень. Фінансував оновлення закладу КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" Дарницького району. Нова амбулаторія сімейної медицини №1 почне приймати пацієнтів з 29 листопада. Медичний заклад розташований на вулиці Здолбунівська, 7.


Нагадаємо, в Обухові у рамках національної програми "Велике будівництво" капітально відремонтували приймальне відділення центральної районної лікарні. Цього року на модернізацію п’яти приймальних відділень опорних лікарень у Київської області спрямували понад 38 мільйонів гривень. У центральній районній лікарні Обухова не тільки відремонтували приміщення, а й встановили сучасне медичне обладнання, зокрема новий томограф.

У Миронівці триває будівництво спортивно-оздоровчого комплексу. А у Броварах тривають роботи з реконструкції нового відділення клінічної лікарні. На роботи з реконструкції з бюджету Київської області передбачили понад 26 мільйонів гривень. 

Дивіться також, як у Переяславі відремонтували центральну лікарню.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися