Половина травм на робочому місці зафіксовано серед медпрацівників - звіт КМДА

Деякі підсумки аналізу ситуації у одному з районів Києва можна поширити на всю країну

У Шевченківському районі столиці проаналізувати кількість травм, які працівники отримують на робочих місцях.

Cитуацію досліджував сектор з питань охорони праці Шевченківської райдержадміністрації у місті Києві. 

За дев'ять місяців 2021 р. у районі зареєстрували 110 громадян, які отримали травми або професійні захворювання на своїх робочих місцях. Чиновники зауважують, що кількість потерпілих зросла майже удвічі порівняно з минулим роком – на 42 людини.

Найбільший рівень травматизму у медзакладах (55 випадки, або 50%), на транспорті (18 випадків, або 16,4%), в енергетиці (10 випадків, або 10%). Три галузі з найнижчою травматизацією – держустанови (3 випадки, або 2,6%), будівництво (2 випадки, або 1,8%), промисловість (1 випадок, або 0,9%). Як бачимо, більш небезпечно працювати в держустанові, ніж на підприємстві чи будівництві.

Найбільший травматизм у медзакладах пов'язаний, перш за все, з пандемією COVID-19, зазначають чиновники КМДА. Зокрема, 26 осіб постраждали у "Київському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", 13 – у "Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва", 6 і 5 осіб – у клінічних лікарнях №18 та №9 відповідно. 

Майже половина випадків травм у транспортній галузі припадає на працівників "Укрзалізниці" - вісім випадків, та рівно половина вкладу енергетики – це працівники "Укрнафти" – п'ять випадків.

Найбільш часті причини травм на робочому місці, нагадують фахівці сектору з охорони праці, - це нехтування відповідними інструкціями та власна необережність. Тому вони просять усіх громадян виконувати інструкції, а керівників – не нехтувати вимогами, які захищають життя та здоров'я працівників.

Згідно з даними Державної служби з питань праці протягом 10 місяців 2021 р. в Україні зареєстровано 2787 травм на виробництві, з них зі смертельними наслідками – 312.

У 2020 р. в галузі охорони здоров'я постраждалих більше, ніж у шахтарів, транспортників, сільському господарстві та металургійному виробництві разом узятих: зафіксовано 3238 випадків, а у найближчих сусідів у антирейтингу – 639 для робітників кар'єрів. Київ та Київська область – на перших місцях за кількістю випадків COVID-19 у медзакладах – 9,5% та 13,1% відповідно.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло, які райони Києва - найбільш небезпечні під час ожеледиці.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися